Integrace autobusové dopravy

V neděli 15. prosince 2019 bude zahájena integrace veřejné autobusové dopravy na Rakovnicku, která zasáhne i oblasti Kladno a Beroun. Zahrnutím nových linek do pásmového a časového tarifu Pražské integrované dopravy (dále jen „PID“) budou cestující moci využít přestupních jízdenek i časových kuponů, včetně možnosti nákupu jednorázového jízdného platební kartou u řidiče či za pomoci mobilní aplikaci PID Lítačka.

Kladno a Beroun bude spojovat linka č. 630. Její trasa zůstane obdobná trase dosavadní se změnou názvů několika zastávek.

Z obce Malé Kyšice již nebude možné napřímo bez přestupu cestovat do Prahy, jako tomu bylo dosud. Pro cestu do Prahy bude nutné využít přestup na autobus v Unhošti či přestup na vlak v Pavlově. Autobusy z Unhoště budou končit v Praze ve třech lokalitách, a to na Zličíně (č. 307, č. 386), v Motole (č. 365) a na letišti (č. 319). Vlak z Pavlova pojede přes zastávku Praha – Dejvice do konečné zastávky Praha – Bubny Vltavská.

Zavedením nových jízdních řádů dojde k výraznému posílení autobusových spojů a ke zjednodušení systému placení jízdného.

Veškeré informace, týkající se integrace veřejné dopravy na Rakovnicku, včetně konečné verze jízdních řádů lze nalézt na internetových stránkách Pražské integrované dopravy: https://pid.cz/integrace-rakovnicko-2019/.

Informační zpravodaj PID č. 20/2019

Translate »