Volby do zastupitelstev obcí

Volby do zastupitelstev obcí proběhnou v pátek 5. října 2018 od 14.00 do 22.00 hodin a v sobotu 6. října 2018 od 8.00 do 14.00 hodin. V obci Malé Kyšice je volební místnost v budově obecního úřadu na adrese Míru č. p. 72, Malé Kyšice.

Voličem je:

  • státní občan České republiky, který nejpozději 6. října 2018 dosáhne věku 18 let a je v obci přihlášen k trvalému pobytu,
  • občan jiného členského státu EU, který nejpozději 6. října dosáhne věku 18 let a má v obci trvalý nebo registrovaný přechodný pobytu a požádal o zápis do dodatku stálého seznamu voličů.

Volič je povinen ve volební místnosti prokázat svou totožnost a státní občanství:

  • platným občanským průkazem,
  • platným cestovním pasem České republiky,
  • jde-li o cizince, průkazem o povolení k trvalému pobytu nebo potvrzením o přechodném pobytu na území.

Počet členů volených členů zastupitelstva v obci Malé Kyšice je sedm. V obci kandiduje jedna volební strana – sdružení nezávislých kandidátů – Malokyšická volba.

Při hlasování musí volič hlasovací lístek upravit jedním z následujících způsobů:

  1. Označit křížkem ve čtverečku v záhlaví sloupce před názvem volební strany tuto volební stranu – tím je dán hlas kandidátům této volební strany v pořadí dle hlasovacího lístku v počtu, kolik členů zastupitelstva obce má být voleno. V tomto případě již volič neoznačuje v této volební straně konkrétní kandidáty.
  2. Označit v rámečcích před jmény kandidátů křížkem toho kandidáta, pro kterého volič hlasuje. Nejvýše však lze označit tolik kandidátů, kolik členů zastupitelstva má být zvoleno.

Pokud volič neoznačí na hlasovacím lístku ani volební stranu, ani žádného kandidáta, hlasovací lístek nevloží do úřední obálky, hlasovací lístek přetrhne nebo vloží do úřední obálky několik hlasovacích lístků do téhož zastupitelstva, je jeho hlas neplatný.

Translate »