Volby do zastupitelstev krajů

Volby do Zastupitelstva Středočeského kraje se konají v pátek 7. října od 14.00 do 22.00 hodin a v sobotu 8. října 2016 od 8.00 do 14.00 hodin.

Volební místností v obci Malé Kyšice je kancelář obecního úřadu na adrese Míru 72, 273 51  Malé Kyšice.

Voličem je státní občan České republiky, který alespoň druhý den voleb dosáhl věku nejméně 18 let a je přihlášen k trvalému pobytu v obci, která náleží do územního obvodu Středočeského kraje.

Volič po příchodu do volební místnosti prokáže okrskové volební komisi svou totožnost a státní občanství České republiky platným občanským průkazem nebo platným cestovním pasem České Republiky. Neprokáže-li volič svou totožnost a státní občanství České republiky potřebnými doklady, nebude mu hlasování umožněno.

Voličský průkaz opravňuje k zápisu do výpisu ze stálého seznamu voličů ve dnech voleb ve volebním okrsku spadajícím do územního obvodu Středočeského kraje, kde je volič přihlášen k trvalému pobytu.

Hlasovací lístky pro volby do Středočeského kraje jsou vytištěny pro každou politickou stranu, politické hnutí nebo koalici samostatně. V případě, že dojde k poškození hlasovacích lístků nebo jejich ztrátě anebo volič zjistí, že nemá k dispozici všechny hlasovací lístky, je možné požádat ve volební místnosti okrskovou volební komisi o vydání nové kompletní sady hlasovacích lístků.

Po obdržení úřední obálky vstoupí volič do prostoru určeného k úpravě hlasovacích lístků. V případě, že se volič neodebere do tohoto prostoru, nebude mu hlasování umožněno.

V tomto prostoru vloží volič do úřední obálky šedé barvy jeden hlasovací lístek politické strany, politického hnutí nebo koalice, pro niž se rozhodl hlasovat. Na hlasovacím lístku může zakroužkováním pořadového čísla nejvýše u 4 kandidátů uvedených na témže hlasovacím lístku vyznačit, kterému z kandidátů dává přednost. Neplatné jsou hlasovací lístky, které nejsou na předepsaném tiskopise, hlasovací lístky, kterou jsou přetržené, a hlasovací lístky, které nejsou vloženy do úřední obálky. Rovněž je hlas neplatný, je-li v úřední obálce vloženo několik hlasovacích lístků.

Po opuštění prostoru určeného pro úpravu hlasovacích lístků vloží volič úřední obálku šedé barvy s hlasovacím lístkem před okrskovou volební komisí do volební schránky.

Další důležité informace:

Informace o zřejmé tiskové chybě na hlasovacím lístku

Upozornění pro voliče

Translate »